Константин Бачийски (в средата) постигна по-висок личен резултат като кандидат за кмет в сравнение с изборите през 2019 година

Константин Бачийски (в средата) постигна по-висок личен резултат като кандидат за кмет в сравнение с изборите през 2019 година

"Очаквах други резултати. Не съм разочарован, но няма как да съм доволен и сигурен в честността на вота", каза пред "Черноморие" председателят на партия "Средна европейска класа" Константин Бачийски. Той бе кандидат за кмет на партията и водач на листата с кандидати за съветници в община Бургас.

На изборите за него като кандидат за кмет гласуваха 9.09% или 5641 гласа. Преди четири години той също бе кандидат за кмет и тогава получи 5.95% или 4338 гласа. Сега Бачийски увеличава личния си резултат. Подкрепата за листата, която той отново води обаче бе по-малка. През 2019 година за СЕК гласуваха 5907 души или 9.27%, което им осигури 5 мандата в местния парламент. На изборите на 29-ти октомври СЕК бе подкрепена от 3435 души или 6.83%, което им отреди 3 мандата.

Решението на Общинската избирателна комисия е в ОбС да влязат първите трима:

1. Констанитин Бачийски - 544 преференции

2. Иван Иванов - 191

3. Стоян Царев - 203

Константин Бачийски обаче е народен представител от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България". По всяка вероятност той ще остане в парламента и на негово място ще влезе четвъртия в листата Диан Дунев.

От "Продължаваме промяната" обявиха пред "Черноморие", че им предстоят разговори със СЕК за сформиране на група в ОбС. Константин Бачийски заяви пред "Черноморие", че Изпълнителния съвет на СЕК ще се събере, за да вземе решение какви ще са действията им в новия местен парламент.