Консулът на Турция зрител на "София филм фест на брега" , което си изкарва прехраната с мед и за взаимоотношенията в семейството.

 

9-то издание на фестивала се провежда от 10 до 18 март в Кукления театър на Бургас. Фестивалът се организира от "Арт фест", сдружение "На брега", с финансовата подкрепа на община Бургас и медийното партньорство на Chernomorie-bg. Досега първите 8 издания се провеждаха в кино "Тракия". Заради подмяна на машините в киното обаче тази година стана невъзможно провеждането му там. Затова се наложи спешно да бъде търсено ново място в Кукления театър. Този проблем изкара отново на дневен ред необходимостта от общинско кино. Художественият директор на фестивала проф. Георги Дюлгеров обяви инициативата за закупуване на столове за бъдещото кино. За неговото изграждане са необходими 276 000 лева, които обаче общината обаче няма.

Фестивалът продължава тази вечер с прожекцията на "Изгнаници" (Франция, Грузия), на режисьора Отар Йоселиани от 18.00 часа и "Как прекарах това лято" (Русия), на режисьора Алексей Попогребски от 20.00 часа.