Койна Русева в сцена от спектакъла Омразна любов. Снимки Черноморие-бг

Койна Русева в сцена от спектакъла Омразна любов. Снимки Черноморие-бг

Койна Русева и Асен Блатечки празнуват двойния си юбилей (тя стана на 50 миналата година, а той ги навърши в края на март т.г. б.а.) със спектакъла "Омразна любов". Премиерата е на 28-ми септември от 19.00 часа на голямата сцена на драматичен театър "Адриана Будевска". Той е съвместна продукция на театъра и театрална къща "Viva Arte". Това е поредният общ проект на двата културни института, в който си партнират Койна Русева и Асен Блатечки.

"Това е амбициозна постановка като за юбилей. С много грим, много перуки. Един красиво-смешен и тъжен спектакъл", каза режисьорът на "Омразна любов" и директор на "Адриана Будевска" Борислав Чакринов. Спектакълът е създаден на основата на "Вик за любов" (по текст на Жозиан Баласко б.а.), но в него са вплетени откъси от пиеси и текстове на Уилям Шекспир, Александър Пушкин, Антон Павлович Чехов.

Койна Русева и Асен Блатечки имат около десет съвместни спектакъла. Някои от тях са играни и на сцената в Бургас. "Сценичното им партньорство позволява този подбор на текстове. Очаквам с нетърпение реакцията на публиката", призна Борислав Чакринов. Откъсите от отделните текстове са събрани в едно цяло, така че зрителя да не усети, къде свършва единия и започва другия. В "Омразна любов" участват и Стефан Иванов, и Асен Лозанов. Костюмите са на Мартина Варийска, а гримът и перуките на София Ракова.

Софийската премиера на постановката е на 31-ви октомври в театър "Сълза и смях".

 

Галерия