Койна Русева и Калин Врачански изпълняват главните роли в спектакъла. Снимки Снимки Иван Дончев

Койна Русева и Калин Врачански изпълняват главните роли в спектакъла. Снимки Снимки Иван Дончев

Койна Русева и Калин Врачански се превъплъщават в образите на Едмон Дантес / Граф Монте Кристо и Мерседес в едноименния спектакъл "Граф Монте Кристо" по романа на Александър Дюма - баща. Постановката на Младежки театър "Николай Бинев" ще има своята бургаска премиера на 19-ти юни в 20:30 часа на сцената на Летен театър в Бургас.

Нека заедно се потопим във вълнуващата история на предателството, любовта, жаждата за отмъщение и надеждата за изкупление в спектакъла "Граф Монте Кристо". Франция от XIX век ще оживее пред очите ви, проследявайки изпитанията и премеждията на Едмон Дантес (Калин Врачански) – моряк, несправедливо обвинен в престъпление, което не е извършил и изпратен в затвора. Дантес успява да избяга и се завръща в обществото като граф Монте Кристо. За да отмъсти на всички, които са го предали. Ще погуби ли себе си, ще успее ли да отмъсти и ще загуби ли и най-голямата си любов Мерседес (Койна Русева)?

Спектакълът, който е авторска адаптация на Юрий Дачев, е режисиран от Бина Харалампиева, сценографията е на Свила Величкова, композитор е Асен Аврамов, асистент - сценограф - Ванина Цандева.

В постановката участват още: Христо Пъдев - Фернан, Рая Пеева - Валантин, Светослав Добрев - Вилфор, Георги Гоцин - Джакопо, Станка Калчева - Мари Вилфор, Мариана Миланова - Мадлен Радел, Кристина Янева - Йожени Данглар, Владислав Стоименов - Андреа Кавалканти, Кирил Недков - Данглар, Юлиян Петров - Кадрус, Августина-Калина Петкова - Хаиде, Ахмед Юмер - Албер, Вартан Алексанян – Едуар, Мая Бабурска – Събирачка на черупки.

"Граф Монте Кристо" гостува в Бургас със съдействието на културна организация "Арт Мелпомена". Билети се продават на билетен център "Часовника".

Галерия