Красимир Балъков: Щастлив съм благодарение на футбола - Планирате ли ежедневието си и успявате ли да избягате от рамките, която заеманата от вас длъжност ви налага?

- Планирам не само ежедневието си. Планирам почти цялата седмица, тъй като винаги трябва да бъда гъвкав и да мога да реагирам в дадена ситуация. Почти 70-80% от планираните неща ги изпълнявам.

- В коя част от денонощието успявате да впишете вашите минути за отмора?

- От полунощ до 7-8 часа на другата сутрин. Времето, през което спя.

- Лекарите най-често съветват да избягваме стреса и претоварването. Възможно ли е това да се случи в динамичния живот, който водите?

- Възможно е, само ако го разбираш и си си изработил своя защитна ризница, която да те пази от този стрес.

- В последните години политиката стана ежедневие. Научиха ли се политиците да решават проблемите на хората без да се натрапват с излишен популизъм и демагогия?

- С всяка изминала година нещата стават по-добре. Но определено има още, какво да учат. Не са стигнали нивото, каквото аз съм видял в Германия, Швейцария, дори в Португалия.

- Когато се сблъсквате с даден казус, как избирате най-безболезния начин за решаването му?

- Много неща се решават, когато човек разчита на вътрешния си глас. Решенията в моя живот съм ги вземал, основавайки се на вътрешното си чувство, за да съм това, което съм и да постигна това, което съм постигнал. Може би съм имал нюх и щастие да взема правилните решения.

- Повече от година кризата властва в живота ни. Научихме ли се да живеем в условията на криза и как можем да я преодолеем без да се оплакваме?

- От януари съм в България и съм малко привилигирован в това отношение. Благодарение на футбола винаги съм бил и съм щастлив. Той ми е давал възможност да водя начин на живот, какъвто съм искал. Така че никога не съм изпитвал финансови затруднения.

- Ако имахте шанса, какво бихте променили в живота си и този на бургазлии?

- Опитвам се да го променя с моя опит. Половината ми живот е минал в чужбина и там не всичко е розово. Много неща обаче са направени, така че да има ред, правила и закони, които съм попивал и се опитвам да приложа част от наученото в България. Така може би ще помогна и на други хора.

- Каузата, заради която бихте загърбили принципите си?

- Малко е трудно да се отговори с две изречения на този въпрос. В България, при практикуването на моята професия, загърбвам някои от моите принципи, иначе няма да се постигне целта. Но това са по-маловажни неща. Трябва да се съобразя с реалната действителност, за да направя крачка напред.