Красимир Слабаков уважи вечерта, посветена на 100 години от рождението на Петър Слабаков. Снимки Авторът и архив

Красимир Слабаков уважи вечерта, посветена на 100 години от рождението на Петър Слабаков. Снимки Авторът и архив

Гордея се с родителите си. Гордея се, че съм бургазлия. Баща ми имаше единствено три неща: бе свободен, свободно живя и отлетя свободно, сподели първородният син на актьора Петър Слабаков - Красимир Слабаков. Изповетта си наследникът на Слабаков направи при откриването на изложбата, посветена на 100 години от рождението на неговия баща, подредена в Центъра за съвременно изкуство и библиотека в Бургас. За събитието трябваше да дойде и другият син на актьора - евродепутатът Андрей Слабаков. Ангажименти му попречиха да бъде в морския град.

Експозицията с десетки черно - бели снимки от култови филми и театрални постановки на именития актьор вече е показвана в Европарламента в Брюксел и София, а сега може да се види и в Бургас. Вечерта, посветена на вековния юбилей от рождението на Петър Слабаков, продължи с представянето на книгата "Вечните времена" с автор - журналистът Румяна Емануилиду и творчески разговор с участието на композитора Кирил Дончев.

Красимир Слабаков е автор и на дървена арт инсталация в Бургас, която е изработена през 2016 година и се намира в района на Колодрума. От дърветата бяха запазени около 3-4 метра, които послужиха за инсталацията. За реализацията на своята идея, освен двата чинара, авторът използва и камък и метал, вплетени в ефектна композиция.

Галерия