Кристофър Бъкстон пише крими роман за Георги Димитров

Ключът към убийството в книгата е политикът Георги Димитров (той е бил ръководител на БКП и генерален секретар на Коминтерна, министър-председател на България в периода 1946-1949 година б.а.). За да бъде достоверен текста, авторът е изследвал живота и политическата кариера на Димитров. "Това ще е забавна книга", категоричен е Кристофър Бъкстон.

Освен с авторския си текст той се занимава и с превод на българска художествена литература на родния му английски. Желанието му е да популяризира и рекламира нашата проза в родината си и в англоезичния свят. "Авторското писане и преводачеството са различни неща", уточнява Бъкстон.

Писателят харесва съвременната българска литуратура - "Мисия Лондон" на Алек Попов, "Лудият Лука" на Емил Андреев, автори като Капка Касабова, Захари Карабашлиев, Михаил Вешин, Георги Марков.

Кристофър Бъкстон не можа да откаже на поканата и влезе в ролята на VIP книжар в "Хеликон", където наред с българската съвременна литература продаваше и своите книги - "Далече от Дунава" и "Прудънс и червения барон".