Главният редактор на списанието Михаил Байков (вдясно) представи последния брой. Снимки Авторът

Главният редактор на списанието Михаил Байков (вдясно) представи последния брой. Снимки Авторът

Списание "КуклАрт" отваря врати към света на кукленото изкуство у нас. Последният брой - 17-ти, бе представен в Бургас в рамките на фестивала "Дни на куклите", който се организира от Държавния куклен театър с подкрепата на Община Бургас. "Това е дълго мечтано и желано списание", каза главният му редактор Михаил Байков. Първият брой излиза през 2008 година. Първоначално броевете са черно-бели, след това печатът става пълноцветен.

С това списание страната ни се нарежда до останалите държави, които имат специализирани издания на куклен театър и изкуство. В света те са около 30.

"КуклАрт" е издание на "Асоциацията на куклените театри - УНИМА", България. Страната ни е сред съучредителите на УНИМА - Междунарадния съюз на куклените дейци.

Целта на списанието е да представя на читателите си актуални, разнообразни и критични гледни точки върху случващото се в сферата на кукленото изкуство, както в страната ни, така и по света. В него текстовете са обединени в категории: "Личности", "Фестивали и форуми", "Отзиви" и "Информация". Авторите се опитват да предоставят пълно инфо за театралните премиери в куклените театри в страната, както и новини, свързани с живота там.

Списанието се разпространява в книжарниците.