Лед скова пътищата в Бургаско

Най-критично привечер бе положението в пътната отсечка Бургас-Сарафово-Поморие. След използването на тежкотоварния автомобил с висока проходимост "Урал", ситуацията е нормализирана и авариралите леки и товарни автомобили вече са върнати към нормален ход.

 

"В този участък има само два аварирали автомобила, единият от които е изоставен в крайпътна канавка от водача си, каза шефът на "Гражданска защита" инж. Йордан Лозев. Вторият е открит в канавка в близост до Военна почивна база- Сарафово, като предстои изтеглянето му на шосето.

В спасителните действия, предприети от униформените полицейски служители са се включили екипи на "Гражданска защита", служители от Зонално жандармерийско управление и "Гранична полиция".

Към момента множество са верижните катастрофи с материални щети в Бургас. Основните пътни артерии в града са почистени, но въпреки това на места отново се образуват заледявания - околовръстния път "Димитър Димов", бул. "Захари Стоянов", ул. "Транспортна" под комплекс "Славейков".

Пътят към картал "Долно Езерово" е изцяло непроходим поради заледявания, но трафикът към комплекс "Меден Рудник" вече е възстановен.

Към аварийните полицейски екипи са включени и два влекача, които се изпращат по направление от дежурния координационен център в Областна дирекция на МВР – Бургас.