Първите организирани туристи кацнаха на летището във Варна

Първите организирани туристи кацнаха на летището във Варна

"Летище Варна" откри туристическия сезон с полет от Люксембург. От средата на този месец започват да се извършват първите чартърни полети от Германия, като седмица след това стартират и първите чартъри от Полша.

През този сезон имаме рестарт на полетите от Хелзинки, които стартират от началото на месец юни, след тригодишно прекъсване.

И тази година "Летище Варна" ще посрещне две нови авиокомпании" Arkia Israeli Airlines" и "Braathens International Airways", които ще  изпълняват чартърни полети до Варна съответно от Тел Авив и от Копенхаген.

Очаква се сериозен интерес и от страна на чешките туристи до Северното Черноморие, като за първи път ще се изпълняват и директни полети от Карлови Вари в Чехия до Варна.

За любителите на пътешествията това лято ще се предлагат още повече възможности за директни полети до нови интересни дестинации:

- от началото на май националният авиопревозвач "Bulgaria Air" увеличава честотите на полетите си от София до Варна, като през делничните дни по 3 пъти на ден, а в събота и неделя по 2 пъти дневно;

- на 5-ти юни "Air Serbia" стартира нов маршрут с редовни полети от сръбската столица Белград до Варна;

- от 6-ти юни редовни полети ще бъдат оперирани също и до новото летище Радом във Варшава, които ще се изпълняват от полския национален авиопревозвач "LOT Polish Airlines".

В допълнение през тази година от Варна ще има директни полети до Краков, стартиращи от началото на юли.

Очакваният ръст на трафика през 2023 спрямо изминалата 2022 г., но и тази година не се очаква да бъдат достигнати нивата от 2019 година.

Галерия