Коалиция Левицата закри символично предизборната си кампания. Снимки Авторът

Коалиция Левицата закри символично предизборната си кампания. Снимки Авторът

Коалиция "Левицата" закри предизборната си кампания за Общински съвет и направи заявка за участие в балотажа за кмет на община Бургас на 5-ти ноември. "При 46% избирателна активност кандидат-кметът на ГЕРБ Димитър Николов отива на балотаж. Доверието към него е свалено. Ако преди четири години ГЕРБ и БСП бяха на първите две места на местните избори, то сега хората са припознали "Левицата" и има реална възможност да отидем на балотаж", заяви Живко Табаков - кандидат за кмет и водач на листата с кандидати за общински съветници на "Левицата" в община Бургас. В коалицията влизат "БУРГ", "Движение България на гражданите", "Ние идваме", "Левицата" и "Неутрална България".

"Левицата" закри символично кампанията си в Зоната за обществен достъп на пристанището, откъдето кандидатите за съветници отправиха своите послания към избирателите. Едно от тях е хората да отидат и да гласуват в неделя. "При по-висока избирателна активност по-малките партии няма да влязат в ОбС", смята Живко Табаков.

Според адвокат Георги Сталев, в ОбС ще влязат различни лица, защото в тяхната листа има знаещи и можещи хора и те могат да бъдат подкрепени от бургазлии.

"Най-тъжното е, че сме град на море, а за последните 8 години нито един круизен кораб не е акостирал тук", заяви Женя Илиева. Сред приоритетите й е и "насищане със съдържание програмата на Конгресния център".

Според Стоян Коларов, хората с леви убеждения са доволни от обединението, което "Левицата" постигна в община Бургас.

Транспортна свързаност между населените места в общината, подобряване на инфраструктурата в малките населени места, повече работни места и работа за младите, премахване на политическите назначения са сред приоритетите на кандидатите за съветници от листата на коалицията.

"Левицата" се явява на местните избори под №68 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Галерия