Областният лидер на БСП - Бургас изрази своето мнение за Зелената зона

Областният лидер на БСП - Бургас изрази своето мнение за Зелената зона

Въвеждането на Зелената зона в някакъв частичен вариант е грешка, смята председателят на ОблС на БСП - Бургас Стойко Танков. "Община Бургас трябва да подхожда много по-далновидно. Трябва да има много по-голяма предварителна подготовка от нейна страна, когато се оформят тези зони", смята той.
Областният лидер на БСП коментира още, че когато се прави една зона – би следвало тя да обхваща някакъв обособен квартал. А не както е сега - да минава по средата на комплекс "Лазур" до улица "Велико Търново". "То е естествено, че целият поток на паркиране ще се премести след тази улица. Това предизвиква ново увеличение на зоната", обясни Стойко Танков и допълни, че ако се въвежда зона, тя трябва да бъде уточнена много прецизно, за да не започнат хората да паркират в съседен район и така да се създава нов проблем.

Зелената зона бе въведена с решение на Общинския съвет в Бургас. В Община Бургас приемат заявление за издаване на стикери за тази зона за хората, които живеят в района й.

Срещу нея се обяви общинският съветник и лидер на "Движение България на гражданите" - Живко Табаков, който инициира подписка срещу въвеждането й.

Приемат заявления за стикери за Зелена зона, 9 000 бургазлии против