На Черноморец им предстоящ важни четири срещи. Снимка Архив

На Черноморец им предстоящ важни четири срещи. Снимка Архив

Лидерът в Югоизточната Трета лига "Черноморец 1919" - Бургас се върна на победния си път след успех с 2:0 при визитата на "Верея - Стара Загора, в среща от междинния 25-ия кръг на шампионата. Двубоят се проведе на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора, като бе изместен за 18:00 часа и се игра на осветление, вместо от 17:00, както бе по програма. Голмайсторът на акулите Мариян Тонев вкара дежурния си гол и вече има 15 попадения от началото на сезона. Бургазлии записаха първа победа от 27-и февруари, когато последно спечелиха визитата си на Димитровград с 1:2, след важните попадения на бранителя Нуретин Пюскюлю. След три поредни равенства - по 0:0 със "Загорец" у дома и със "Спартак" в Пловдив, а след това и 2:2 с Марица в Бургас, тимът на Малин Орачев отново се върна на победния си път. Черноморец спечели важна победа и прибави нови три точки в актива си, оставайки на лидерската позиция. Бургаските акули събраха 56 точки, след 17 победи, 5 равенства и 1 поражение при голова разлика 46:14. "Акулите" отново затвърдиха позицията си през тази кампания, че ще спечелят шампионата, без гръмки победи. Два гола бяха достатъчни на сините от Бургас, за да вземат своето и в този мач срещу изпадналия вече тим на Верея Стара Загора, записвайки дубъл и на този съперник, побеждавайки го в Бургас с 4:0 през есента. Още два гола бяха отменени заради засади, но по-важното са 3-те точки, а акулите вече са с единия крак във Втора лига.

"Черноморец" ще пести сили, имайки предвид късата резервна скамейка, а в следващите седмици на тима предстоят 4 важни битки, от които ще се търсят 4 успеха, за да могат сините от Бургас, да дръпнат с точките на върха пред "Марица" и "Загорец" и да дишат спокойно до края на шампионата. В събота, 10-и април, от 17:00 часа е домакинство на "Борислав" - Първомай, а след това на 14-и април, сряда, от 17:00 часа в Бургас е отложения двубой с "Розова долина" Казанлък. На 17-и април, събота, от 17:00 часа, "Черноморец" гостува на ФК "Ямбол", а след това на 21-и април, сряда, е вторият отложен двубой - визитата на ОФК "Несебър".

"Акулите" продължават уверено да летят напред и да мечтаят за по-горна група. Шансовете на тима вече са още по-големи след всеки изминал мач, а до края остават още 11 битки с двата отложени мача.

Момчетата на Малин Орачев трябва да продължават с победите, а това да донесе допълнително самочувствие на играчите, имайки предвид, че те спечелиха всички възлови срещи и не загубиха точки.

В следващия 26-и кръг на първенството, "Черноморец" приема "Борислав" - Първомай, а двубоят е на 10-и април, събота, от 17:00 часа, на стадион "Черноморец" в Бургас.