Форумът бе организира от Павел Маринов (вдясно) и в него участваха Иво Тонев, Красимир Янков, Иван Атанасов. Снимки Черноморие-бг

Форумът бе организира от Павел Маринов (вдясно) и в него участваха Иво Тонев, Красимир Янков, Иван Атанасов. Снимки Черноморие-бг

Иван Атанасов - председател на коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република" хвърли ръкавицата на лидера на БСП - Корнелия Нинова. "Готов съм за публичен дебат с Корнелия Нинова за левите политики, където пожелае тя - на площада, до някой паметник, в студио", заяви Атанасов на среща с симпатизанти на коалицията, която се проведе в зала "Черноморие" на Конгресния център в Бургас. В нея влизат четири партии, които ще се явят на предстоящите извънредни парламентарни избори с обща листа с кандидати за народни представители. Във Втори многомандатен избирателен район - Бургас листата води Павел Маринов.

В срещата участваха и Красимир Янков - член на ръководството на "Ляв съюз за чиста и свята република" и председател на ПП "Прогресивна линия", Иво Тонев от "Българска прогресивна линия, Валентин Вацев - политически анализатор и други. "От поканените за участие в дискусията откликнаха само от Областна управа", коментира Павел Маринов - организатор на форума. В него участва и зам.-областният управител Асен Бонджев. Темите, по които участниците дискутираха бяха - индустриализация или деиндустриализация; транспорт и туризъм; здравеопазване; образование и квалификация на кадри; международни връзки и търговия; областни програми за развитие на региона.

Против зелената сделка, за тежката индустрия на България, суверинитет в рамките на ЕС са част от тезите, които застъпват в коалицията.

Галерия