Момчетата на Малин Орачев трябва да продължават с победите и занапред

Момчетата на Малин Орачев трябва да продължават с победите и занапред

Отборът на "Черноморец 1919 Бургас", който стартира пролетния дял от първенството в Югоизточната Трета лига с пестелива победа у дома с 2:0 над "Родопа" - Смолян, в среща от 18-ия кръг на шампионата, а следващия кръг записа драматична победа с 1:2 в последната минута при визитата си срещу "Димитровград", вчера загуби първи точки у дома, на своя стадион "Черноморец" в квартал "Акациите". "Акулите" завършиха наравно 0:0 в дербито от 20-ия кръг на първенството със "Загорец" - Нова Загора, но продължават да бъдат еднолични лидери с преднина пред новозагорци и "Марица" - Пловдив и да преследват целта. "Черноморец" е с актив от 51 точки на върха след 16 победи, 3 ремита и само 1 поражение и голова разлика 42:12. Бургазлии продължават борбата за Втора лига, но не успяха да постигнат рекорда на Созопол за пълен актив от домакински победи за един сезон. "Черноморец" продължава да преследва победата във всеки един мач и да не се съобразява с двубоите на противниците.

"Акулите", водени от Малин Орачев имаха своите възможности през двете полувремена, но така и не успяха да вкарат важното първо попадение, с което да успокоят срещата. Доминация за "Черноморец" през целия мач, но така и не падна попадение, с което бургазлии да пречупят гостите от Нова Загора. Възпитаниците на Мирослав Миндев играха предпазливо, чакаха своя шанс, на моменти разиграваха в обичайния си стил, но и равенството бе добре дошло за тях. Загорец имаха няколко положения, но стражът и капитан Мартин Теменлиев бе на мястото си и отрази всичко. Милен Танев, Антон Узунов и Мариян Тонев пробваха няколко изстрели преди и след почивката, но не успяха да отбележат. През втората част и Кристиян Парашкевов, който се появи в игра имаше няколко удара, но топката така и не искаше да влиза във вратата на гостите. Десет минути преди края на срещата Нуретин Пюскюлю получи втори жълт картон и акулите завършиха мача с човек по-малко. Отлична оценка за бригадата от Пловдив, ръководила срещата, като нямаше спорни отсъждания в мача. Загорец е един от най-добрите отбори в групата от години и не се дава на никой, а така бе и вчера.

Момчетата на Малин Орачев трябва да продължават с победите и занапред, а това трябва да донесе допълнително самочувствие на играчите, имайки предвид, че те спечелиха всички възлови срещи.

"Акулите" продължават уверено да летят напред и да мечтаят за по-горна група. Шансовете на тима вече са още по-големи след всеки изминал мач, дори и след равенството, а до края остават още 14 битки.

Нямаше много промени в стартовите 11 от последната визита в Димитровград. В състава се завърнаха наказаните Антон Узунов и Мариян Тонев, а Милен Танев също започна в стартовите 11, след като в първото домакинство с "Родопа" не започна титуляр. Юношата на "Черноморец", роден 1995г. Стоян Вълчев, който бе привлечен в последния момент, отново започна в стартовите 11, както бе и в Димитровград. Под рамката отново бе Мартин Теменлиев. Опитният бивш вратар на Созопол отново носеше капитанската лента и поведе своите към поредната важна битка. Останалите в състава на бургазлии бяха бранителите Стоян Кижев, Стоян Мантаров, Стоян Вергиев, Слави Шопов, Нуретин Пюскюлю, Мустафа Мустафа, Антон Узунов, Милен Танев и Мариян Тонев. На пейката бяха вратарят Мартин Шейтанов, Жулиен Парушев, Валентин Иванов, Любомир Божинов, Кристиян Парашкевов и юношите на клуба, родените през 2002 година Онур Чолак и Даниел Димитров.

В следващия 21-и кръг, "Черноморец" гостува на "Спартак" - Пловдив, а двубоят е на 13-и март, събота, от 15:00 часа, на стадион "Тодор Диев" в Пловдив.