Стефан Колев (в средата) поднесе специален подарък на кмета на Бургас Димитър Николов (вдясно). Снимки Авторът

Стефан Колев (в средата) поднесе специален подарък на кмета на Бургас Димитър Николов (вдясно). Снимки Авторът

Лидери на световни и европейски федерации по ушу се събраха на първи форум в Бургас по покана на президента на Българската федерация по ушу и вицепрезидент на Европейската федерация по ушу Стефан Колев. От 8-ми до 10-ти септември Бургас е домакин на първата конференция на ушу организациите.

Участниците във форума се срещнаха с кмета на Бургас Димитър Николов. Те бяха поздравени и от Патрик Ван Кампехаут - президент на Европейската федерация по ушу. "Г-н кмет, от името на WKFE искрено Ви благодаря за подкрепата за този важен семинар. По-специално искам да благодаря и на президента на Българската федерация по ушу Стефан Колев и на нашия генерален секретар Петър Туркович за огромната им ангажираност и постоянство в превръщането на това събитие в много голяма добавена стойност", каза Патрик Ван Кампехаут.

Стефан Колев не скри амбицията си Бургас да се превърне в световен център по ушу. Градът вече е домакинстват важни световни първенства. През 2018 отново в Бургас се проведе Световното първенство по тай-чи-чуан, а през 2022 – Европейското първенство по ушу. Още през 1994 Стефан Колев създаде един от първите клубове по ушу/кунг-фу в България – клуб "Бейсин" в Бургас.

Галерия