В 48-то Народно събрание коалиция ГЕРБ - СДС има четирима депутати и се надява да успее да вкара пети. Снимка Авторът

В 48-то Народно събрание коалиция ГЕРБ - СДС има четирима депутати и се надява да успее да вкара пети. Снимка Авторът

"Няма да има промени в листата за предстоящите извънредни парламентарни избори. Очакваме да имаме един мандат отгоре в сравнение със сегашното положение", това коментира Любен Дилов - син - депутат от коалиция "ГЕРБ - СДС" и почетен председател на партия "Движение Гергьовден". Според него на следващите избори, които ще се проведат през април ще има по-ниска избирателна активност, защото "ентусиазъм няма".

И общинският председател на ГЕРБ - Бургас Андрей Рунчев не очаква да има съществени промени в листата с кандидати за народни представители на коалицията във Втори Многомандатен избирателен район. "Ще дадем предложенията си и те ще бъдат утвърдени от Изпълнителната комисия", допълни Рунчев, който е първи мандат народен представител от ГЕРБ - СДС.

В настоящото 48-мо Народно събрание коалицията излъчи четирима депутати - Жечо Станков, Любен Дилов - син, Галя Желязкова и Андрей Рунчев. Втори МИР Бургас ще запази досегашните си мандати в парламента, които са 14 на брой. До прекрояване на депутатите по райони се стигна, след като станаха ясни резултатите от националното преброяване, която бе проведено през 2021 година. Те обаче няма да засегнат Бургас и региона.

От ГЕРБ - СДС и партньорите им от "Движение Гергьовден" ще водят позитивна кампания. Те ще разобличават всяка лъжа, която тиражират от "Продължаваме промяната". "Няма тема, по която Кирил Петков (съпредседател  на ПП б.а.) да не е излъгал", коментира Дилов - син.

Жечо Станков изрази задоволство, че е приет закона, съгласно който учебниците по общообразователните предмети за ученици от I до XII клас ще бъдат безплатни за всички. "Това предложение беше входирано от колегите от БСП, но то бе залегнало и в нашата програма, и без нашата подкрепа нямаше да стане факт. Това напрактика означава, че всяка семейство ще спести по 300 лева в началото на учебната година, защото няма да купува учебници", допълни Жечо Станков.