Фестивалът тази година ще зарадва меломаните с новата локация

Фестивалът тази година ще зарадва меломаните с новата локация

Организаторите на фестивала "Джазче" в село Лозенец, съвместно с кметство Лозенец и община Царево тази година вдигат изключително високо нивото на програмата за двата музикални дни на 21-ви и 22-ри юни.

Освен, че ще се проведе на изцяло нова локация – морския парк на Лозенец, организаторите и местните власти залагат на изключителна програма – в първата вечер на основната сцена до морския парк в Лозенец ще има концерт на група "Акага" и невероятен джаз сет на DJ NAMURO. Втората вечер от фестивала завладява с групата на очарователната Деси Андонова отново на основната сцена в парка.

И в двата фестивални дни програмата завършва в местни заведения с много музика и лятно настроение.

"Заедно с кмета на Лозенец  Женя Гандиева и организаторите избрахме локацията на фестивала да е до новия морски парк, защото това е едно изключително място, на брега на морето, с чудесна инфраструктура и трябва да го покажем на хората, там има достатъчно пространство и вярвам, че е добра идея. Организаторите предлагат изключителна програма и заслужават подкрепа. Лозенец продължава да е еталон за развитие на туризма и високо ниво на културната програма", заяви кметът на община Царево Марин Киров.

Непосредствено след фестивала стартира още една арт инициатива на кметството и общината – изрисуване на стената на рибарския кей от едни от най-популярните графити артисти в България и на световната сцена Arsek&Erase.

Галерия