Белослава е един от участниците във фестивала Джазче. Снимка Архив Черноморие-бг

Белослава е един от участниците във фестивала Джазче. Снимка Архив Черноморие-бг

Лозенец се превръща в лятна столица на джаза. Първото издание на "Джазче" ще се проведе от 24-ти до 26-ти юни. "Любовта ни към джаза, музиката, изкуствата, и любовта ни към морето, родиха идеята за създаването на "Джазче", сподели Димитър Тодоранов, продуцент на фестивала. Акцент в програмата на новия музикален форум ще е специалният фокус върху развитието на младите таланти в областта на поп и джаз пеенето. "Джазче" ще предостави своите сцени и ще осигури публичност на талантливите студенти от класа на Михаил Йосифов в Музикална академия "Панчо Владигеров" в София. Фестивалът ще е мястото, където ще се срещнат младостта и мъдростта в неочаквано добра комбинация.

Хедлайнери на първото издание ще бъдат джаз дивата Белослава и най-известния български контрабасист Димитър Карамфилов. Основната сцена ще бъде изградена на главната улица на село Лозенец, която ще бъде затворена за превозни средства, специално за събитието. На главната сцена, всички жители и гости на Южното Черноморие, ще могат да се насладят на изпълненията при вход свободен.

Във фестивала ще участват секстет Митко Карамфилов, трио Митко Карамфилов, Белослава, Живко Петров, Антони Рикев, Росен Захариев, Димитър Семов, музиканти от Софийската филхармония.