Любен Дилов-син написва "TILT. Началото" за 40 дни

Въпреки това, дошлите на представянето останаха до края, за да чуят историята около написването на романа и да получат автограф.

 

"TILT. Началото" е написана по най-новия български филм "TILT" на режисьора Виктор Чучков-син. "Много е трудно да се опишат характеристиките на една епоха с метафори", призна Любен Дилов-син. Действието показва първата вълна на емигранти. Героите са тийнейджъри. Романът е съвкупност от забавни емигрантски истории, голяма част от които са достоверни. Дилов-син призна, че притежава филмчета за скейтъри от 89-та година на XX век, които са държали бар на име "TILT".

След "TILT. Началото" ще има и продължение - втора част, която трябва да е готова до октомври.

"TILT" напомня на филма "Вчера" като по подобен начин връща лентата с 20 години назад. Режисьорът и сценаристът не са били сигурни, че сюжета ще допадне на младите зрители. Преди 5 години групата млади актьори, които се явяват на кастинга, е възхитена и започва да разпитва за периода, в който се развива действието от 89-та до 1992 година. Виктор Чучков-син има голям успех с двамата млади актьори - Явор Бахаров и Радина Кърджилова. Те играят ролите на двамата влюбени, чиято връзка е невъзможна. Двамата са известни с участието си в телевизионния сериал "Стъклен дом".

Авторите на филма искат да разсеят усещането на зрителя, че някой друг пише живота им. Във филма има много подтекст, който се харесва на Любен Дилов-син. След серия от несполучливи опити за написване на книга по филма, Дилов-син успява да опише цяла епоха в 23 глави. Това му отнема 40 дни.

 

Теодора Петрова