Тази година Флората ще се проведе на открито. Снимка Архив Черноморие-бг

Тази година Флората ще се проведе на открито. Снимка Архив Черноморие-бг

Лятото идва в Бургас с Уикенд на цветята. В периода от 6-ти до 9-ти май ще се проведе първият от тематичните уикенди. Основен акцент ще бъде традиционната за града ни Национална изложба на цветя "Флора Бургас". Зелени скулптури, флорални фотокътчета и цветно пространство за отдих сред изненадите на тазгодишното издание на събитието. На открито ще се представят фирми и производители от цялата страна.

Природната и цветна тематика на дните ще бъде пренесена и в Природонаучната експозиция на Регионалния исторически музей. Там ще се представи специална беседа за растителните видове в Морската градина на Бургас. От сдружение "Зелена Странджа" ще очакват любителите на красивата природа и пъстрите цветове в небето в квартал Банево, където ще се проведе Фестивал на хвърчилата.

Бургазлии и гостите на града могат да очакват разнообразни концерти и атрактивни спортни състезания. На открита сцена "Охлюва" ще можете да видите георгьовденски поздрав с участието на ПФА "Странджа" и концерт на Бургаския духов оркестър. В рамките на Дни на цветята ще се проведат Международната ветроходна регата – Бургаска ветроходна седмица и Традиционния шампионат по автомобилизъм "Писта Бургас 2021".