Тематичните уикенди започват на 28-ми април с Дни на цветята. Снимка Община Бургас

Тематичните уикенди започват на 28-ми април с Дни на цветята. Снимка Община Бургас

Лятото в Бургас идва с 15 тематични уикенда. За четвърта поредна година Община Бургас ще провокира жителите и гостите на града. Първият тематичен уикенд "Дни на цветята" започва на 28-ми април с традиционното изложение "Флора". Така наречените "Дни на цветята" ще продължат до 8-ми май. Събитието, което се провежда в Морската градина на Бургас, събира флористи от цялата страна.

В пролетен празник ще се превърне Зеленият уикенд в Бургас от 12-ти до 14-ти май. Той ще се проведе съвместно с фондация "Биоразнообразие". Освен любимия на малки и големи Карнавал на биоразнообразието, в уикенда ще се включи Природонаучен музей-Бургас, както и се обмислят инициативи, свързани с бургаските езера, както и тематичен базар на арт улица "Алеко Константинов".

За всички любители на българския фолклор, както и за чуждестранните туристи, в истинска атракция ще се превърне Уикенд на хорото, който ще се проведе от 9-ти до 11-ти юни. В него централно събитие ще бъде осми Национален фолклорен фестивал на клубове по народни танци "Хоро край лазурния бряг" на площад "Тройката".

Община Бургас винаги се стреми да разнообразява културната си програма и това лято за първи път от 23-ти до 25-ти юни ще се проведе фестивалът "Бургас – вълнуващ и артистичен", който се реализира по проект. Една от целите му е да обхване публиките в периферията, затова събития ще има в парковите пространства на комплексите "Меден рудник", "Изгрев" и "П. Р. Славейков", но централната част също ще бъде включена.

Какво е July Morning, ако не бъде посрещнат на морския бряг? Очаквано градусът на настроение ще е висок, a хиляди ще посрещнат изгрева в Бургас. "SOLAR Island" се завръща на остров "Света Анастасия" за трето издание в нощта на 30-ти юни срещу 1-ви юли. Metropolis също подготвят тематично парти, а традиционно бургаски рок банди ще забавляват публиката на плажа в района до Моста.

През август очаквано градът ще е изпълнен с фестивали, музика и усмивки. "Spice Music Festival" ще събере всички почитатели на музиката от 90-те години за петото си юбилейно издание на Морска гара. Дни на куклите ще впечатли малки и големи с представленията си на открита сцена "Охлюва" от 30-ти юли до 5-ти август. Тази година ще се проведе 10-ото издание на този международен фестивал.

По-младата публика също не е забравена – тя може да избира между "Teen Boom Festival" (18-20 август) и да се забавлява с любимите си музикални звезди и инфлуенсъри. Или да бъде част от Скейт фестивала, който ще се проведе по същото време в парка в комплекс "Изгрев".

В тематичните уикенди ще има такива с кулинарна и литературна насоченост. Събития за любителите на автомобили и високи скорости, както и за киноманите, също няма да липсват.