Люси Дяковска ще бъде солист на концерта, който ще дирижира Георги Милтиядов

Люси Дяковска ще бъде солист на концерта, който ще дирижира Георги Милтиядов

Люси Дяконска и Плевенската филхармония подаряват на жителите на Варна концерт за Рождество Христово. Музикалният празник "Аве Мария" е на 22-ри декември от 19.00 часа в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна, а диригент на оркестъра е бургазлията Георги Милтиядов.

Концертна програма с истории за Коледа и Нова година, с послание за смелост и мъдрост в начинанията си, за крачките напред всеки ден, за отговорността към нас самите и към социалната среда, за насладата от радостната емоция на коледните празници със семейството.

Музикална приказка, пълна с вълшебна атмосфера, пресъздадена от Люси Дяковска и Плевенската филхармония. На този концерт чаровната и ексцентрична певица, разказва чрез езика на музиката за надеждите си, дарява с послания публиката за по-добра и здрава 2023-та година, споделя истории от всички краища на света с мелодии от XVI век до наши дни. В залата ще звучи музика от Италия, Франция, Англия, Америка, Русия и България.

Красив финал на вечерта е емоционалната изненада към публиката с песента "Свети дом" по музика на Люси Дяковска и текст на нейния дядо Иван Вълев, дългогодишен художествен ръководител на плевенския Северняшки ансамбъл за народни песни и танци, носещ и до днес неговото име. Аранжиментът на въздействащото произведение, изпълнено с участието и на шест солистки от ансамбъла, е на Георги Милтиядов. Текстът на песента докосва всяко сърце, разказа за топлината на дома и неговата стойност в живота на всеки човек, за силата на корена, който дава смисъл и упование на всяко човешко същество, дори когато е далеч от бащиното огнище.

Галерия