Клипът на песента е готов и може да се види от всички. Снимка Община Бургас

Клипът на песента е готов и може да се види от всички. Снимка Община Бургас

Композиторът Стефан Диомов подарява на всички свои почитатели най-новата си песен - "Коледа в Бургас". Това е 26-та авторска песен на маестрото, посветена на най-светлия и топъл зимен празник – Рождество Христово.

"От един месец работя по тази песен, за да носи тя истинския коледен дух. Получих силна подкрепа от народно читалище "Изгрев 1909", с които работя от известно време. Песента вече има и видео клип, показващ че Бургас е красив и през зимата. Надявам се да се хареса на бургазлии", сподели композиторът.

Зад реализацията на най-новата коледна песен, освен маестро Диомов, стои трудът на Кристина Атанасова – секретар на НЧ "Изгрев 1909" и Валентина Сургучева – ръководител на вокална група "Изгревчета".

Зареждащата с празнично настроение песен е изпълнена от обичаната от всички Тони Димитрова, от младия талант и внук на маестрото Божидар Неделчев и ангелогласните деца от вокална група "Изгревчета" към НЧ "Изгрев 1909". Музиката и аранжиментът са на Стефан Диомов, текстът е на Джина Дундова, а прекрасният видео клип е дело на внука на композитора – Стефан Диомов.

На 1 януари 2022 г. от 10.00 часа по bTV ще бъде излъчен концертът с песните на Стефан Диомов – "Белите и черни клавиши на моя живот", посветен на неповторимата Ваня Костова.