Валентин Пейчинов реализира проекта си за шеста поредна година

Валентин Пейчинов реализира проекта си за шеста поредна година

Маестро Валентин Пейчинов организира три концерта по родното Черноморието. Проектът му, който е озаглавен "Гласовете на маестро Валентин Пейчинов", ще бъде представен пред публиката в Созопол, Бургас и Обзор. В него ще участват 10 изпълнителя от 6 държави и ще представят четири стила музика.

Първият концерт от поредицата е на 28-и юли от 20.30 часа в Амфитеатъра на ваканционно селище "Санта Марина". В Бургас той е планиран за 30-и юли от 20.30 часа на открита сцена "Охлюва", а в Обзор - за 31-и юли от 20.30 часа в Амфитеатъра.
В проекта участват - Julianna Milin - опера, САЩ/Хърватска, Hyeon Erin Murphy - опера, САЩ, Hussein Medran - фолклор и пиано, България, Przemyslaw Piskozub - опера, Полша, Angelina Sekulova - джаз, България, Juan Jose Lazaro - пиано, САЩ/Русия/Перу, Evelina Stanchovska - пиано, България. Входът и за трите концерта е свободен.

Маестро Пейчинов е роден и израснал в София. Фамилията му прави препратка към небезизвестния Августин Пейнчинов, с който освен роднинска връзка
ги свърза и любовта към музиката. Именно Августин Пейчинов помага на бъдещия маестро в първите му години в Голямата ябълка.
"Никога няма да забравя какво направи той за мен. Когато вече стъпих на краката си, взех семейството си в Америка, защото можех да се грижа за тях. Синът ми носи неговото име - Августин", споделя в откровен разговор Валентин Пейчинов.
Валентин Пейчинов завършва Българската Държавна консерватория със златен медал, след което се присъединява към Американския оперен център при
музикалното училище "Джулиард" (American Opera Center of The Juilliard School of Music) по препоръка на известния италиански композитор Джан Карло Меноти. След като се установява в САЩ, той участва в редица оперни продукции, много от тях излъчени по National Public Radio.
През 2000 г. Валентин Пейчинов става солист на Метрополитън опера.
Той е приет много добре от критиката и получава множество положителни отзиви за ролите си на Атила, Базилио, Enrico VIII, Fiesco, Летящият холандец и други.
Като педагог и поддръжник на певчески таланти Маестро Пейчинов създава "The Vаlentin Peytchinov Vocal Studio" в Ню Йорк, където предава богатия си опит на множество изпълнители от цял свят.