След пауза от година Малин Орачев отново ще ръководи тим в родното първенство

След пауза от година Малин Орачев отново ще ръководи тим в родното първенство

Малин Орачев ще бъде новият старши треньор на "Черноморец 1919". Той поема бургаския тим днес, но ще бъде официално представен на футболистите на 11-ти януари, когато започва зимната подготовка на отбора. "Целта е "Черноморец" да се върне в професионалния футбол и има шансове за това", коментира пред "Черноморие" назначението си Малин Орачев. Негов помощник-треньор и треньор на вратарите ще бъде Боян Андонов, с когото Орачев работи в екип в ОФК "Поморие". Предстои да бъде назначен и втори помощник-треньор.

"Акулите" ще изиграят седем контролни срещи по време на подготовката си преди началото на пролетния дял на Трета лига. С промяната на треньорския щаб се цели завръщането на отбора в "Б" професионална група.

Малин Орачев наследява на поста досегашния наставник Слави Костенски. Повече от година Орачев не е бил треньор, след като ОФК "Поморие" прекрати участието си в Втора професионална лига декември 2019 година. Ръководството тогава разтрогна договорите с футболистите и треньорския щаб. Сега Малин Орачев отново ще стъпи на стадиона в аплоато си на старши треньор. "Заради пандемичната обстановка в страната съм гледал само няколко срещи на "Черноморец", но имам представа от състоянието на състезателите", коментира той.