Мариан Вълев дойде в Бургас с оператора Димитър Гочев и Цветелина Стоянова за предпремиерата на новия си филм Чалга. Снимки Авторът

Мариан Вълев дойде в Бургас с оператора Димитър Гочев и Цветелина Стоянова за предпремиерата на новия си филм Чалга. Снимки Авторът

Актьорът, който вече се изявява и като режисьор, Мариан Вълев, имаше две поредни предприемирни прожекции на новия си филм "Чалга". Зала "Тончо Русев" на Културен дом  на НХК в Бургас се изпълни с киномани в часовете 17.00 и 19.30 часа, когато два пъти един след друг бе завъртян филма.

Мариан Вълев не скри вълнението си преди прожекциите, а след края им отговори на всички въпроси и не отказа снимка пред винила на "Чалга". За предпремиерата в Бургас заедно с него бяха дошли операторът на филма Димитър Гочев и бившата националка от отбора по художествена гимнастика Цветелина Стоянова, която изпълнява ролята на Роза.

"Чалга" е сниман през 2022 година и е вторият филм на Мариан Вълев. За разлика от първият, този е сниман изцяло с телефон. Част от снимките са правени в Бургас, заради което и Община Бургас подкрепи финансово проекта. Едни от възловите сцени са заснети на улица "Алеко Богориди", в района на моста, на пристанището, пред църквата "Света Богородица" и в храм "Св. св. Кирил и Методий". Общинският кораб "Анастасия" също се превръща в място за снимки на една от ключовите сцени.

Главната роля в "Чалга" се изпълнява от Елеонора Иванова, чиято героиня Барбара мечтае да стане известна чалга певица. Пътят й я среща с Роза и двете преминават през редица премеждия, които се явяват изпитание за тяхното приятелство. Това е историята, която разказва Мариан Вълев.

В "Чалга" участват и Любомир Нейков, Жана Яковлева, Лора Караджова, Стефан Денолюбов, Диляна Попова, Николай Сотиров, Димитър Рачков, Кръстьо Лафазанов, Виктор Стоянов, Елизабет Методиева, Стефан Мавродиев, Виктор Калев, Илиян Бойд, Николай Николаев, Денислав Маринчев, Милена Маркова, Невена Бозукова и самият Мариан Вълев.

Музиката, която звучи във филма, е на Румен Бояджиев.

 

Галерия