mariana_dobranova

mariana_dobranova

Марияна Добранова с "Plan B" за 21-ви декември

тази година, според техния календар, ние предлагаме план Б. Аз съм астролог и в астрологичен план тази дата не е нещо специално, не е нещо различно от останалите дати от календара. План Б е възможност да променим нещата в себе си, за да се чувстваме по-комфортно.

- Хората, които се интересуват знаят, че Ерата на Водолея вече е факт. Кога трябва да започне тази промяна? Какво трябва да се промени и късно ли е вече за това?

- Никога не е късно. Знакът "Водолей" символизира съзнанието и самосъзнанието. Това, което е редно да направим е да се вгледаме в себе си и в нашите качества, какво трябва да променим и тогава вече да мислим за това как да променим света.

- Как трябва да бъде приемана тази книга като роман или като астрологична книга?

- На практика нито едното, нито другото, защото аз съм я облякла в астрологичната тематика, защото ми е по-лесно. И хората, които ме познават и обичат астрологията знаят това, и ми имат доверие. Това са общовалидни съвети, можем да ги наречем, както искаме без да ги слагаме под различните зодиакални знаци. Направила съм го така, за да е по-лесно на хората и по-лесно да го смелят. Защото не всеки знае, какво е Ерата на Водолея, но всеки знае своята зодия и лесно би могъл да се ориентира как да промени нещата в себе си.

- Вие как ще обясните на хората, които не знаят - какво представлява Ерата на Водолея?

- Ерата на Водолея е една поредна космическа епоха, която ще продължи приблизително 2160 години. Това е един период, който се свързва с генериране на нова енергия на цялата Вселена. И това ще бъде енергията на знака "Водолей". Последните 2000 години бяха под знака на "Риби", те символизират най-вече появата на християнството и реализирането на тази религия, като една от най-популярните в света. Ерата на Водолея се насочва не толкова отвътре навън - да обичаме ближния, да обичаме Бога, а по-скоро към нашите вътрешни качества, какво можем ние да направим и променим. Енергията на Водолея е много силна и ще помогне на хората, които искат да направят промяната.

- Не се ли притеснявате, че може да имате повод за конфликт с това, което проповядва православието?

- Не, няма за какво да се притеснявам. Православието е нашата религия, а астрологията е наука. Както знаете, православието и католицизма са забранявали науката до скоро. Значи трябва да се притесняват и химиците, и физиците.

- Вие като вярващ човек как посягате да правите хороскоп?

- Аз не бих казала, че съм религиозен човек. Вярваща съм, по принцип. Един човек, който е вярващ в силата и в енергията, каквато между впрочем е и Бог, той вярва в това, че Бог е любов. А когато говорим за любов, не би трябвало да търсим обяснение.

- Вярвате ли на звездите?

- Това ми е работата. Всеки трябва да вярва в това, което прави.

- Все пак, какво трябва да очакват хората на 21-ви декември?

- Нищо особено. Ден като ден. Хората няма, от какво да се притесняват. Промените, които ще се случат ще са въпреки 21-ви декември. Промяната предстои. Тя започна преди 2 години и ще продължи доста дълго. Ние постепенно започваме да се адаптираме към нея.

- Защо, според вас, е тази истерия около датата 21-ви декември и календара на маите?

- Най-вероятно, защото календалът на маите приключва на 21-ви декември, което съвпада със зимното слънцестоене. Това е съвсем логично. В онези времена, а и в днешните, това е началото на зимния сезон и сигурно има връзка с това. Ако някой погледне нашия календар на 31-ви декември също свършва света и то всяка година.

- Вие самата, кога започнахте тази духовна промяна?

- Не знам. Не мога да кажа точно. При мен нещата са различни, защото занимавайки се с астрология съм по-навътре в нещата от другите хора, а и знака "Водолей" управлява астрологията. Промяната дойде преди година и половина. Но засега няма така осезаема промяна. Просто приемам нещата, които не мога да променя и се чувствам доста по-добре.

- Самата вие, колко често се допитвате до вашата звездна карта?

- Никой няма тези качества да бъде на "ти" със своята звездна карта. Понякога ми се случва да взема решения и когато видя след това хороскопа да разбера, че нещо не се е подредило, както трябва.

- Доверявате ли се на друг ваш колега - астролог?

- Да, бих могла да го направя. Но не се налага да вземам кардинални решения. Научила съм се да следя знаците, да се доверявам на интуицията си и тогава грешките са по-малко.