Стефани Кирякова е златното момиче на художествената ни гимнастика. Снимки Лина Главинова

Стефани Кирякова е златното момиче на художествената ни гимнастика. Снимки Лина Главинова

Олимпийските шампиони по акробатика Мариела Костадинова и Панайот Димитров са потвърдили поканата на община Бургас да включат светлините на елхата навръх празника на града - Никулден. Все още златното момиче на художествената гимнастика Стефани Кирякова не е дала съгласието си да участва в церемонията, съобщи единствено за сайт "Черноморие" Весела Йорданова - директор дирекция "Култура и връзки с обществеността" в община Бургас. До броени дни ще стани ясно дали Стефани заедно с Мариела и Панайот ще натиснат копчето, за да грейне елхата. Те ще бъдат в компанията на кмета на Бургас - Димитър Николов.

Стана традиция на празника на града - 6-ти декември Никулден да грейват светлините на елхата, която вече се издига на площад "Тройката". Това е кулминацията на празничния ден, който започва още от 09.00 часа със Света литургия, която ще бъде отслужена от Сливенския митрополит Йоаникий заедно с бургаското духовенство. Целият ден ще бъде изпълнен с много и разнообразни изяви. Празничният концерт на "Тройката" ще започне в 18.00 часа. Водещи тази година са Тони Димитрова и Калин Сърменов. В концерта ще участват - Орлин Павлов, група "P. I. F.", "Фортисимо" и хор "Родна песен" с диригент Милена Добрева, Камерен щрайх оркестър с диригент Цанислав Петков, Бургаски духов оркестър с диригент Анастас Камиларов, ПФА "Странджа" с художествен ръководител Марио Егов, Балетна формация и тромпетен ансамбъл НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров"-Бургас.

На финала на концерта на сцената ще се качат и бургаските спортисти, за да включат заедно с кмета Николов светлините на елхата. Нека припомним, че Мариела Костадинова и Панайот Димитров са възпитаници на бургаското спортно училище "Юрий Гагарин". Те спечелиха отборния медал на младежката олимпиада в Буенос Айрес - Аржентина. А Стефани Кирякова е златното момиче на българската художествена гимнастика  Тя спечели заедно с другите момичета от националния ни отбор - бронзов медал в многобоя и златен медал  на пет обръча на Световното първенство по художествена гимнастика, което се проведе в зала "Арена Армеец" - София.

Галерия