Стана традиция Мария Касимова - Моасе да представя нова книга на Порт Прим Арт фест. Снимка Архив Черноморие-бг

Стана традиция Мария Касимова - Моасе да представя нова книга на Порт Прим Арт фест. Снимка Архив Черноморие-бг

Мария Касимова - Моасе ще представи новата си книга "Монолози" на 5-ти октомври (сряда) от 17.30 часа в рамките на петото издание на "Порт Прим Арт Фест". Премиерата е в гранд хотел и СПА "Приморец", а входът е свободен.

В новата си книга, първата дама на българския магически реализъм, събира изповеди - разкази, споделени от различни човеци - тийнеджъри, самотници, хора, изпаднали от общественото око и станали прозрачни за другите. В тази самотна форма на себеизразяване авторът е точен проводник, който слуша, чува, прилежно отразява и държи фантазията си подчинена на чуждото признание. Монолозите не търпят авторово флиртуване - усетят ли го, престават да са искрени. "Тази книга се роди най-вече с идеята да бъде сцена. Трибуна за онези, които толкова малко слушаме, а толкова много имат да ни казват", казва за четивото Мария Касимова - Моасе.

Всеки, който е присъствал на нейна премиера знае, колко топли и задушевни разговори се случват между публиката и автора. Неслучайно, Мария има и свое разказваческо шоу, където по своя неповторим начин, омагьосва публиката с разкази от своя живот, буквално изиграни с най-висш актьорски пилотаж, който предизвиква ту смях, ту сълзи в присъстващите - живо доказателство за таланта ѝ. Този път, тя не разказва себе си, а другите, които заслужават да бъдат чути. Това са техните монолози, предадени от нея на страниците.

Мария Касимова - Моасе и "Монолози" на 5-ти октомври от 17.30 часа в гранд хотел и СПА "Приморец".