Премиерата е през октомври в Бургас

Премиерата е през октомври в Бургас

В тазгодишното издание на "Порт Прим Арт Фест" е включен моноспектакълът на Мария Касимова - Моасе - "Червена звезда, блок 28". Фината дама-журналист с голямата усмивка и чувство за хумор, ще излезе на сцената на "Модерен театър" от 19,30 ч. на 3-ти октомври 2024 (четвъртък), за да ви заведе на пътешествие в ерата на "развития" социализъм - време, както комично, така и абсурдно.

Мария Касимова ще представи пред публиката свои лични, вълнуващи и често забавни преживявания - истории от детството и тийнейджърските години. Всяка случка е поднесена с хумор и без скрита носталгия или социална критика към годините от 1969 до 1989. Така моноспектакълът не само запазва спомените, но и предава мъдростта и хумора на едно време, което въпреки всичко, си остава прекрасно и ценно, както трябва да са всяко детство и младост.

По-възрастните ще си припомнят, а младите ще научат истината много неща, сред които тази за пионерските лагери, съседите партийци, другарките в училище, китайските презервативи, военното и казармата, бригадирските песни, лексиконите, “половите сношения” и “другарската обич”, Нощния хоризонт и “Музикална стълбица”, опашките за банани през декември, жигулитата, трабантите и списъците за нови коли, лигнина и “Пубертетната възраст”, идеологическата диверсия на буржоазния “гнил капитализъм” и… как се готви пиле на бирена бутилка.

"Заповядайте на вълнуващ разказ от първо лице за комични абсурди, създадени и преживени от невероятни персонажи, съществували съвсем реално в един безумен по смисъла си период. „Нека го помним, макар и със смях, за да не допускаме онези след нас да прекарат своето детство и младост така, че един ден да не искат да си ги спомнят!", кани Мария Касимова и допълва: „Всичко ще се случва без сценарий, покрай предмети, станали класика в соц бита на няколко поколения.“

Готови ли сте да се върнете назад във времето?

Билетите ви очакват на каса „Часовника”.