Мария Лалева ще се срещне с бургаските си читатели на 14-ти октомври в хотел Приморец

Мария Лалева ще се срещне с бургаските си читатели на 14-ти октомври в хотел Приморец

Мария Лалева ще представи премиерно в Бургас новата си книга "Пътища от огън" на 14-ти октомври в гранд хотел и СПА "Приморец". Началото е от 18:00 часа, входът е свободен.

Сюжетът, събран на внушителните 544 страници, облечени в ярки огнени корици, разказва историята на Карим от Сирия - бягащ от войната бежанец, изгубил цялото си семейство в бомбардировка. У нас той ще преоткрие любовта, но ще се пребори ли с човешките предразсъдъци и догмите на обществото? Отгърнете кориците на "Пътища от огън" и откройте сами.

"Новият роман на Мария Лалева "Пътища от огън" навлиза във взривоопасната зона на човешките взаимоотношения. Зона на търпимост и вглеждане в другия. Роман, който говори за нас днес – кои сме? Човеци ли сме? Във време на разделение и омраза романът е опит да ни събере заедно, да ни успокои, че можем да живеем с другите", казва за творбата журналистът Георги Тошев

Мария Лалева е истинска сензация, като всеки неин следващ роман се превръща в широко дискутирана тема. Първата ѝ книга "Живот в скалите" (2018 г.) шест години е в класациите за най-продавана книга. Оглавява Топ 100 на "Хеликон" за най-продавана книга (2019), Топ 50 - за най-продаван български автор (2019 и 2020), обявен е и за най-продаваната книга на десетилетието.

Сходни успехи постига вторият ѝ роман "Пасиансът на архангелите" (2021 г.), който също е начело на класациите. Мария Лалева е отличена с престижната награда "Жена на годината" в категория "Култура" за 2019 г. Какво е подготвила за читателите този път и къде ще ги отведе изкусно разказаната многопластова история? Заповядайте да разберете.

Галерия