Мария Лалева сподели любопитни истории, свързани с романа. Снимки Лина Главинова

Мария Лалева сподели любопитни истории, свързани с романа. Снимки Лина Главинова

Мария Лалева се разкри пред бургаската публика. Тя представи първия си роман "Живот в скалите" в морския град. Книгата, която излезе от печат преди броени дни, вече е с трета допечатка.

Актьорите от бургаския драматичен театър "Адриана Будевска" - Валери Еличов и Ива Трифонова прочетоха избрани откъси от романа, превъплъщавайки се в ролите на Павел, баба Настасия, Михаил К…. Силните думи и актьорската дарба на двамата четящи, вдъхнаха живот на образите, които сякаш сами застанаха през гостите на събитието и заговориха.

"Романът вече не е мой. Книгата е ваша – кой, каквото си открие в нея", сподели Мария Лалева. "Тук, при вас, в Бургас се чувствам като у дома си. Има скали, море, всичко е идеално. За мен, вашият град е специален. Дълъг път изминах, докато напиша тази книга и дойда при вас", допълни тя.

"Аз пиша за добрите, светлите. Кой е лошият ли? Лошият сме си ние, нашите затвори, клишета, мързел, страх. В романа става въпрос за пътя до ръба на нашите граници. Тогава, когато си там и трябва нещо да направиш", каза още авторката. "Страшна сеч по семейната институция съм хвърлила в книгата. Искаше ми се някои от героите да каже нещо хубаво за нея, но не стана. Не умеем да се разделяме човешки", призна Мария Лалева.

Срещата приключи с дълги разговори, на по книга(и) и автограф.

Галерия