Мария Силвестър е едно от лицата на кампанията по програма Развитие на човешките ресурси

Мария Силвестър е едно от лицата на кампанията по програма Развитие на човешките ресурси

Мария Силвестър, Орлин Горанов, Руслан Мъйнов, Силвия Петкова и VenZy ще бъдат "гласа на младите хора", които ще разкажат за първите си стъпки на работното място. Така те се включват в кампанията #Първа работа на Министерството на труда и социална политика. Второто събитие е на 23-ти юли, събота, от 18.00 часа в Градска художествена галерия "Борис Георгиев" във Варна.

Основната цел на кампанията е младежи до 29-годишна възраст да споделят в художествени произведения опита, надеждите, очакванията и предизвикателствата, пред които се изправят в професионалната си реализация. Популярните личности ще вдъхнат живот на техните творби, но и ще споделят своя личен опит, когато за първи път са си търсили работа.

Националната кампания #Първа работа е организирана от програма "Развитие на човешките ресурси" към Министерството на труда и социалната политика и се реализира в партньорство с литературния формат "Пощенска кутия за приказки". Кампанията е част от Европейската година на младежта.

Популярни личности се включват в инициативата, за да се превърнат в "гласа на младите хора" и да дадат по-голяма публичност на предизвикателствата пред младежите в търсенето на работа. По време на кампанията по интерактивен начин ще бъдат представени и мерките по програма "Развитие на човешките ресурси", които са свързани с младежката заетост и ще бъдат подкрепени с европейски средства в следващите седем години.

График на събитията от кампанията #Първа работа:

- Стара Загора – 13 юли (сряда) от 18:00 часа в културен център "Стара Загора";

- Варна – 23 юли (събота) от 18:00 часа в Градска художествена галерия "Борис Георгиев";

- Пловдив – 30 юли (събота) от 19:00 часа в лятно кино "Орфей";

- Видин – 3 август (сряда) от 18:00 часа в драматичен театър "Владимир Трендафилов";

- Русе – 5 август (петък) от 18:00 часа в Доходното здание;

- Созопол – 12 август (петък) от 20:30 часа в Амфитеатъра;

- София – 8 септември (четвъртък) от 18:00 часа в "Сити Марк Арт Център".