Мария Статулова ще бъде специален гост на фестивала

Мария Статулова ще бъде специален гост на фестивала

Мария Статулова - специален гост на "Burgas International Film Festival". Срещата с нея ще бъде на 21-ви юли от 21.30 часа на открита сцена "Охлюва", а след това ще бъде прожектиран филма от 1986 г. "Да обичаш на инат". Гостуването на Статулова е в рамките на новата секция на фестивала с фокус класическото българско кино.

Деветото издание на Международният филмов фестивал в Бургас (BIFF) започва на 19-ти юли и ще продължи до 25-ти юли включително. Над 40 филмови заглавия са включени в офиша тази година.

Прожекциите и тази година са Културен дом НХК и открита сцена "Охлюва" в Морската градина. На фестивала ще дойдат - Константин Божанов (член на журито), чийто филм "Безсрамните" имаше премиера в секцията "Особен поглед" на фестивала в Кан, а актрисата от филма Анасуя Сенгупта, спечели наградата за най-добра актриса. Те ще бъдат в компанията на харизматичния Юлиан Вергов, който също е в състава на журито, румънската режисьорка Катринел Данаята, италианският режисьор Карло Сиропи - носител на редица международни награди, режисьор Венцислав Сариев и Бора Давутлуоглу от фестивала "Adana Golden Boll".

BIFF се организира от фондация "Модерат" с финансовата подкрепа на Община Бургас и медийното партньорство на сайт "Черноморие".

Входът за прожекциите е свободен.