Кметът на Община Средец Иван Жабов връчи отличието на актрисата Мария Статулова

Кметът на Община Средец Иван Жабов връчи отличието на актрисата Мария Статулова

Актрисата Мария Статулова стана почетен гражданин на Средец. Родената в Бургас актриса има средецки корени. Три клона на нейната фамилия са здраво свързани със земята на Средец. Това признание направи тя от сцената, когато получи отличието от кмета на Община Средец Иван Жабов. То се присъжда с решение на Общинския съвет на Средец, взето в края на май тази година. По традиция званието се присъжда навръх празника на града.

Кулминацията на тържествата събра жители и гости на града на площад "България", за да се насладят на празничния концерт, организиран от Общината. Специални гости, освен актрисата Мария Статулова, бяха и Ерхан Юдал - кмет на турския град Визе и водената от него делегация, както и кандидадът за народен представител Галя Желязкова.

Празничният концерт започна с букет от фолклорни изпълнения на формациите от селата Факия и Бистрец, на група "Надежда" към Дружеството на инвалидите в Средец и на мъжката певческа група. Специален поздрав от сцената отправи и трио "Deja Vu" - Мирослав Станчев, Дражо Бошнаков и Бранимир Недковв. А концертът завърши с изпълненията на Жечка Сланинкова.

Галерия