В пет германски града ще бъде осъществени серия от срещи

В пет германски града ще бъде осъществени серия от срещи

Вторият български маркетингов тур, организиран от Министерство на туризма и Алианс Българско Черноморие промотира България като туристическа дестинация в Германия. След успеха на първото подобно пътуване в Полша през октомври 2022 г., сега на фокус са 5 града в Германия: Берлин, Лайпциг, Мюнхен, Франкфурт и Дюселдорф, в които ще бъдат осъществени поредица от B2B срещи на 15 представители на туристическия сектор в България с повече от 160 техни потенциални партньори от Германия. Цел на пътуването е установяване и разширяване на съществуващите бизнес контакти и промотирането на България като туристическа дестинация.

Министерството на туризма ще бъде представено от търговския аташе на България по туризма - Тихомир Патарински, заедно с д-р Франк Кванте – председател на УС на Алианс Българско Черноморие и главен изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД. Наред със срещите с германския туристически сектор, в два от градовете - Берлин и Мюнхен, ще бъдат организирани медийни събития, на които ще бъде популяризирана България като туристическа дестинация.

Организирано от "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД, българското "роуд шоу" ще бъде подкрепено с реклама чрез цифровата бизнес мрежа от 62 екрана на "Летище Франкфурт", на които ще бъдат показвани рекламни клипове на дестинация България.

Германия е традиционен целеви пазар за българския туристически продукт, а също така се явява и с най-голям потенциал за нашия туризъм, на фона на негативните последици, които бяха понесени от войната в Украйна. С настоящото пътуване се дава възможност на представителите на бизнеса да установят нови контакти директно с партньорите от Германия в регионите с най-висок потенциал за българския туризъм.

Галерия