Маскирани с пистолет обрали магазин и 2 бензиностанции Инцидентите са станали вчера следобед и тази нощ. Маскиран мъж влязъл на 22 септември около 16.00 часа в магазин за хранителни стоки, намиращ се в партера на блок 3 в бургаския комплекс "Изгрев".  Той насочил пистолет към 40-годишната продавачка и задигнал оборота на магазина в размер около 140 лева.

Около 00.20 часа тази нощ в Пето Районно управление "Полиция" - Бургас е получено съобщение за извършен въоръжен грабеж в бензиностанция "Шел" на улица "Димитър Димов". Двама маскирани мъже с пистолет за ограбили сумата от 887 лева - оборотни пари.

Час и половина по-късно е извършен въоръжен грабеж в бензиностанция "ЕКО Ахелой – 1916", разположена в Ахелой. Двама маскирани мъже с пистолет за задигнали оборота от 770 лева.

Дали се касае за една и съща банда, която обира бензиностанции е трудно да се каже. Възможно е двата обира са да извършени по идентичен начин и от едни и същи хора. Работата по изясняване на трите въоръжени грабежа продължава от служители на Пето РПУ Бургас и от служители на Районно управление "Полиция" - Поморие.