Представлението е на 15-и март в Кукления театър

Представлението е на 15-и март в Кукления театър

Мая Бежанска гостува в Бургас със спектакъла "Отворена брачна двойка" по пиесата на Дарио Фо и Франка Раме. Постановката е на драматичен театър "Васил Друмев" - Шумен , а режисьор е на Андрей Калудов.

"Наистина ли, за да се носят тежките окови на брака са нужни не двама, а трима души? Какво е съпругата – приятел,грижовник, майка или... просто любима? Самочувствието на мъжа винаги се е ласкаело от това да притежава много жени. Не като семейство, не като брак и дом, а като завоевание. Но парадоксът на пиесата е, че инженер Мамбрети счита това за най-висша проява на уважение и обич към собствената си съпруга. Неговата философия за отворената брачна двойка трябва да се изпробва на практика. А на прекрасната и предана съпруга Антония е отредена ролята на опитно зайче, на обучавана ученичка в "модерните" съвременни връзки мъж-жена. Животът, обаче, е винаги готов да поднесе своите изненади. И те понякога са смешни до припадък, друг път тъжни до сълзи. И накрая, както винаги се случва това, което най-малко очакваме".

Партньори на Мая Бежанска на сцената са младите актьори Пьотр Кшемински и Димитър Атанасов. Представлението е на 15-и март от 19.00 часа в Кукления театър. Билети на касата на Държавна опера - Бургас.