Мая Манолова обяви как ще се яви на предстоящите парламентарни избори. Снимка Изправи се.БГ

Мая Манолова обяви как ще се яви на предстоящите парламентарни избори. Снимка Изправи се.БГ

Мая Манолова и Отровното трио ще се явят на парламентарните избори с коалиция "Изправи се! Мутри, вън!". Обединяваме се за общи граждански листи, в които ще има експерти, граждани с каузи, активни и млади хора. Това заяви председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова пред медиите.

Коалицията ще се яви с регистрацията на партиите "Движение България на гражданите", "Движение 21" и "Единна народна партия".

Манолова подчерта, че до момента за регистрацията за изборите са събрани 4000 подписа от цялата страна, като необходими са 2500 подписа.

"В 45-то Народно събрание ще работим за мнозинство на почтените. Ще представляваме обикновените граждани, а не партийните елити, бизнес кръгове и икономически интереси. Под никаква форма няма да подкрепяме правителство на ГЕРБ и ДПС, нито ще управляваме с тях, защото за нас те олицетворяват едноличния и задкулисен модел, срещу който се изправих лично на местните избори през 2019 г.", допълни тя.

На въпрос дали се очакват проблеми от ЦИК за регистрацията на името, Манолова припомни, че ЦИК вече са направили опит да променят правилата незаконно, така че граждански формации да не могат да се регистрират с наименованията си за предстоящите избори. Видяхме как ЦИК се превръща в бухалка на властта и ще се противопоставим с всички методи срещу това. Всеки опит да се спре регистрацията на името "Изправи се! Мутри, вън!" ще е политическа поръчка на ЦИК срещу "Изправи се.БГ", Отровното трио и срещу гражданите, категорична е тя. 

"Наши приоритети са повишаването на доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите, дълбока съдебна реформа, преосноваване на институциите, борба с монополите и чиста природа. За да се върне чувството за справедливост в българските граждани, ще направим ревизия на управлението на Борисов и ще кажем ясно на българите къде са отишли техните пари", заяви още Манолова и подчерта, че до края на месеца ще е готова управленска програма с мерки за обикновените хора.

Първата мярка ще е отмяна облагането на доходите до 650 лв. Разписани са мерки за подкрепа на малкия и средния бизнес, ще обявим данъчна ваканция в рамките на кризата, ще гарантираме, че парите от Европа ще стигнат реално до малкия и средния бизнес, за модернизация на икономиката и за повишаване на доходите. Ще подкрепим слабите и уязвимите с ваучери за социални услуги, безплатни детски градини и ясли, ваучери за храна, детегледачи и отопление, обясни Манолова.