Съветникът Румен Ангелов получи тениска от майка на футболист. Снимки Лина Главинова

Съветникът Румен Ангелов получи тениска от майка на футболист. Снимки Лина Главинова

Тениски с надпис "Децата не са от пусто в празно" получиха общински съветници в местния парламент на Бургас. Те бяха раздадени от майки на деца, които тренират футбол в школата на "Нефтохимик". Десетки момчета и техните родители се събраха на площада пред сградата на НХК, където се провеждат сесиите на ОбС. Родителите настояват Община Бургас да осигури допълнително финансиране на школата за следващата година в размер на 250-300 000 лева. Представители на протестиращите влязоха в залата на местния парламент, докато вървяха дебатите по темата.

"Общината подкрепя отбора. Искам да ви уверя, че финансовото му състояние е все по-стабилно. Размерът на заплатите на администрацията и на футболистите са в разумни граници с малкото средства, които им осигуряваме. Предлагат повече общински съветници да имат достъп до финансовите отчети на клуба, за да има прозрачност при разходването на средствата. Родителите могат да излъчат и свой представител за овакантеното място в Съвета на директорите в "Нефтохимик", заяви в залата на ОбС кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Според съветникът от ГЕРБ Румен Ангелов, голяма част от средствата, които Общината осигурява за клуба отиват за представителния тим, а не за школата. Това обаче е проблем на мениджмънта на клуба.

Галерия