bolnica.spesno1

bolnica.spesno1

МБАЛ Бургас ще получи 400 000 лв. по оперативни програми

Комисия по здравеопазването.

"Като народен преставител и член на парламентарната Комисия по здравеопазването, си сътруднича много успешно с Фонда за лечение на деца. За изминалата година успях да помогна на 6 деца от Бургаския регион – за тяхното лечение бе отпусната сериозна сума. Щастлива съм, че те вече се чувстват добре, някои от тях бяха оперирани и все още се въстановяват. Всичко това е доказателство за усилията, които полагаме", сподели бургаският народният представител д-р Галина Милева.

След посещението си в МБАЛ-Бургас директорът на Фонда за лечение на деца и д-р Галина Милева се срещнаха и с областния управител Константин Гребенаров. Това бе първата официална среща между него и Павел Александров. Те обсъдиха възможностите за по-добро координиране работата на Фонда за лечение на деца в Бургаска област и бъдещи съвместни инициативи.

По данни на Фонда за лечение на деца за изминалата 2011 г. са били одобрени 387 деца за подпомагане на лечението им. 273 от тях са били изпратени за лечение в чужбина, а за 114 деца фондът е отпуснал средства са лечение в България. Общият размер на отпуснатите средства за лечението на тези деца е 8 889 620 лева.