Med

Med

Мед от магарешки бодил - най-силната природна виагра

Областна администрация Варна и Община Варна.

Фестивалът бе открит от областния председател на пчеларите Янко Янков. На събитието присъстваха още областният управител на Варна Данчо Симеонов и председателят на Общинският съвет Николай Апостолов. 
Целта на фестивала на меда и пчелните продукти е повишаване популярността и реализацията на пчелните продукти, като се избегнат прекупвачите. Около 50 са пчеларите от Варненска област, съобщи Янков. По думите му браншът има проблеми. Тази година в Добричко 220 пчелни семейства са били напълно ликвидирани. Те са били натровени от пръскания на земеделски арендатор в същия район. В Община Аксаково също са умрели пчелни семейства от отравяне, допълни Янков.
Кризата се чувства и в нашия сектор, каза Манол Тодоров, производител на пчелни продукти. По думите му клиентите са ограничили потреблението си, а основните количества от произведения мед отива за износ. 
Изложени са уникални природни продукти, като перга-прашец, който се отличава със силното си лечебно въздействие. Той е апитерапевтичен продукт, който осигурява всички основни вещества, необходими за изграждането и съществуването на човешкия организъм. Използва се за лечение на ентероколити, захарен диабет, анемия, атеросклероза и други. Предлагат се още мед от магарешки бодил, считан за най-силната природна виагра, манов мед–медът с най-силни естествени антибиотици, акациев мед-подходящ за безсъние чернодробни, стомашно-чревни, жлъчни заболявания, мед от липа, който има общо укрепващо, сънотворно, отхрачващо, антимикробно, невротично действие, мед от горски букет за кашлица, заболявания на дихателните пътища, стомашночревния тракт, и др.
Цветен прашец, прополис и пчелно млечице също са на разположение на купувачите. Цветният прашец съдържа всички необходими вещества за развитието и живота на човешкия организъм в естествен вид. В него се съдържат незаменими аминокиселини, витамини и минерали в идеално съотношение. Прополисът е уникален продукт със силни антибиотични, антимикробни и противогъбични свойства. Той е познат като натурален лек за стомаха, устната кухина и всякакви рани. Пчелното млечице е силен естествен енергетик. Съдържа незаменими вещества, чрез които тонизира и подмладява човешкия организъм, прополисовата емулсия се прилага против пърхот и косопад. 
Предлагат се и различни козметични продукти. Балсам за устни, кремове за подхранване на кожата на лицето и ръцете, билков спрей при хрема, синузити, бронхити.

Днес+