Директорът на гимназията Роза Желева връчи дипломите на отличниците. Снимки Черноморие-бг

Директорът на гимназията Роза Желева връчи дипломите на отличниците. Снимки Черноморие-бг

ПГМЕЕ, известна още като Механото изпрати 155 абитуриенти от "Випуск'2020". Дипломите на завършващите бяха връчени на церемония в двора на гимназията. "Сега Вие сте на път да прекрачите прага на следващия етап от своя нов живот, готови да приемете всичко, което съдбата може да Ви поднесе. Предстои Ви да изживеете много прекрасни мигове, но и много горчивини. Въпреки това, приемайте всяка трудност като изпитание и бъдете устремени в сбъдването на мечтите си, гледайте позитивно на всяко падение и приемайте с усмивка неуспехите. Мили, млади хора желая Ви от цялото си сърце - успешен старт в живота и попътен вятър! Нека успехите Ви съпътстват във всичко!", пожела на завършващите Механото директорът Роза Желева.

Първи своите дипломи, грамоти и книги получиха осемте отличници на випуска. Сред отличените са и Мартин Димитров от XII "ж" за най-висок успех от втория държавния зрелостен изпит - 5,89, Елена Танчева от XII "и" с оценка 5,51 от държавния изпит по български език и литература и Иван Желязков от XII "з" с оценка 6.00 от държавния изпит по специалността.

С най-висок успех през петте години на обучение са - Милен Делянов - 5,56, Никола Николов - 5,42, Ерай Сали - 5,38, Никола Спасов - 5,44,Велин Георгиев - 5,41, Галина Иванова - 5,60, Кристиян Ефтимов - 5,82.

Галерия