Със снимка за спомен на стълбите на Механото изпратиха абитуриентите от Випуск'2024

Със снимка за спомен на стълбите на Механото изпратиха абитуриентите от Випуск'2024

Бургаската Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника, известна още като Механото, изпрати "Випуск'2024". 165 абитуриенти завършват училището през настоящата учебна година. Те бяха изпратени със спеиална церемония в двора на гимназията. 

"Скъпи абитуриенти, днес е денят, който всички Вие сте очаквали с нетърпение. Денят, в който затваряте една прочетена вече книга и отваряте друга. На нейните страници с невидимо мастило са изписани Вашите мечти и  амбиции. 
В този  момент, изпълнен с  емоции и вълнения, позволете ми да отправя към Вас  моите най-искрени поздравления.

Вие не просто завършвате един период от живота си - вие създавате история. История, която сте творили с много труд и усърдие,  и най-вече - с любов към знанието. Аз вярвам, че Вашите упоритост и трудолюбие ще Ви отведат не само към дългоочакваната диплома, но и ще продължават да Ви водят  напред в живота.

Сега сте на прага на неизвестното, пред Вас са предизвикателствата, които Ви чакат. Превърнете ги във възможности! Възможностите - превърнете в успехи! Нека успехите Ви носят радост и удовлетворение!

Не забравяйте обаче, че независимо къде ще Ви отведе този път, Вашите корени винаги ще бъдат тук - във Вашето училище, в нашето Механо!", така започна словото на директора на ПГМЕЕ Роза Желева, което бе прочетено от Надя Николова - зам.-директор по учебната дейност в училището.

На тържеството присъства и зам.-кметът по образование в Община Бургас - Михаил Ненов, който прочете поздравителен адрес от името на кмета Димитър Николов.

Празникът продължи с награждаване на учениците от VIII до XI клас, които са постигнали високи резултати и успехи в различни състезания.

На финала абитуриентите се събраха на стълбите на Механото за обща снимка, която ще остане в историята на училището, което догодина ще празнува своя вековен юбилей.

Галерия