От НАП Бургас се похвалиха с по-добра събираемост на данъци и осигуровки. Снимка Лина Главинова

От НАП Бургас се похвалиха с по-добра събираемост на данъци и осигуровки. Снимка Лина Главинова

Между 5 и 8 млрд. лева е електронната търговия у нас. От Националната агенция за приходите проследяваме внимателно потока на парите, каза Христо Узунов - ПР на Регионална дирекция на НАП Бургас. 10 са фирмите, регистрирани в Бургас, които извършват такава търговия. "Имаме информация от куриерските фирми, които извършват доставка на стоката поръчана по интернет. Направили сме извадки и са констатирани фирмите и физически лица, които извършват такава търговия. Изпратени са и предупредителни писма на фирмите, които не са декларирали доходите от този вид дейност", каза Пенка Жекова - директор на дирекция "Контрол" в НАП - Бургас.

897 млн. лева са събраните средства от данъци и осигуровки от приходното ведомство през 2017 година. Парите от данъци възлизат на 440 млн. лева, а от осигуровки - 457 млн. лева. Спрямо 2016 година събраните суми са със 133 млн. лева повече.

Просрочените задължения на юридически и физически лица са 240 млн. лева. 92 броя са недекларираните задължения на фирми и те са на стойност 4 700 000 лева. Издадените актове са 959 и са по-малко в сравнение с 2016 година.

Данъчни шефове с интересни късмети