В конференцията участваха ректорът на университета проф. д-р Христо Бозов и Диана Саватева - зам.-кмет по култура и туризъм в Община Бургас

В конференцията участваха ректорът на университета проф. д-р Христо Бозов и Диана Саватева - зам.-кмет по култура и туризъм в Община Бургас

Международна научна конференция "Туризъм. Образование. Бизнес", организирана от Колежа по туризъм, се проведе в бургаския университет "Проф. д-р Асен Златаров". Научният форум е един от акцентите в празничната програма, с която в продължение на седмица висшето учебно заведение отбелязва своята 60-годишнина. В същото време научният форум е и в чест на друга годишнина - 55-тата годишнина от създаването на Колежа по туризъм в Бургас.

Официални гости на научната конференция бяха проф. д-р Христо Бозов, ректор на университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас, зам.-кметът по култура и туризъм в Община Бургас - Диана Саватева, Соня Енилова - изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД, Диляна Цонева, председател на Бургаската регионална туристическа камара, заместник ректори на ВУЗ-а, множество представители на туристическата индустрия у нас, заемащи високи позиции в туристически холдинги и заведения, както и  бивши възпитаници на Колежа по туризъм, просперирали в бранша. Участници в конференцията бяха учени от висши учебни заведения в страната, в които е развито професионалното направление "Туризъм".

В представените доклади, научни съобщения, презентации и дискусии бяха показани и обсъдени най-новите предизвикателства пред туристическия бизнес, както и иновативни тенденции за тяхното решаване.

Галерия