Яница Атанасова ще води танцовия уъркшоп

Яница Атанасова ще води танцовия уъркшоп

Почитателите на Международен филмов фестивал Бургас ще имат възможност за първи път да се потопят в света на танцовото изкуство

В рамките на програмата ще бъде проведен двудневен уъркшоп "Видеоденс", по време на който хореографът Яница Атанасова и актрисата Мартина Апостолова ще проведат кратко обучение на теми "One Shot" - заснемане на танц, поведение и движение пред камера.

Апликационна форма и изисквания за кандидатите ще откриете тук:

Яница Атанасова е хореограф и преподавател по Съвременни танцови техники и Танцов театър в НБУ и е носител на десетки награди и номинации в България и по света. Участва в редица балетни и танцови спектакли, сценични представления и филми. През 2020 г. заснема и танцовия филм "Задължително приятно" в съавторство с Татяна Соколова. Сред отличените на международно ниво представления са миниатюрите "Deep Purple", "Silence", "Give us a little love" и т.н. Била е ментор, хореограф, преподавател, водещ, съорганизатор и режисьор в България, Испания, Италия, Русия, Украйна и Китай.

Мартина Апостолова е театрална и филмова актриса. С дебюта си в пълнометражния филм "Ирина"(реж. Надежда Косева) печели редица награди от международни фестивали по цял свят, а през 2020 г. получава приза "Изгряваща звезда" на престижния филмов фестивал Берлинале. В театъра е позната от независимите сцени с участия в множество пърформанси и съвременни танцови представления, сред които и WoMan на Марион Дърова с награда ИКАР 2021. Била е жури и селекционер на множество международни филмови фестивали.

От няколко година насам Яница и Мартина са творчески тандем в два общи проекта: танцовия филм "Задължително приятно" и танцовия пърформанс "Пастет".