Фестивалът на виното обединява над 40 винарни и дестилерии от цял свят

Фестивалът на виното обединява над 40 винарни и дестилерии от цял свят

Международно жури ще оценява участниците в тазгодишното издание на "Wine and Spirits Fest Burgas", което ще се проведе от 19-ти до 21-ви юли в зала "Черноморие" на Конгресен център Бургас. В 12-то издание на фестивала ще се включват специалните представители на Международната организация по лозата и виното (OIV) Софи Палас, директор "Международни отношения", и проф. Виторино Новело, председател на Комисията по лозарство на OIV. 

Те ще оценят всички участници, селектирайки най-добрите от тях в 4 категории. Победителите в трудната селекция ще бъдат обявени на старта на Фестивала на виното на 19-ти юли (петък) от 17:00 часа. Церемонията по откриването и награждаването ще се състои в присъствието на редица официални гости, сред които кметът на Бургас Димитър Николов, изпълнителният директор на  Изпълнителната агенция по лозата и виното (ИАЛВ) Красимир Коев, председателят на Националната лозаро-винарска камара (НЛВК) Йордан Чорбаджийски, и председателят на Съюза на енолозите в България Станимир Стоянов. 

"За нас е чест и плод на усилен и дългогодишен труд да привлечем в България такива изтъкнати международни експерти в областта на виното", споделя Ивайло Жеглов - организатор на изложението.

"Wine and Spirits Fest Burgas" ще се проведе от 19-ти до 21-ви юли, всеки ден от 16:00 до 22:00 часа в Международен конгресен център Бургас, зала "Черноморие".

Фестивалът на виното обединява над 40 винарни и дестилерии от цял свят, а посетителите могат да дегустират сред изобилие от над 350 вина и спиртни напитки.

Специално участие ще вземе и Музеят на ракията София със своя селекция от ликьорни вина от Сардиния – Мирто, направено от свещеното растение на Афродита, което има и лечебни свойства и намира приложение при дихателни и вирусни състояния.