Обученията се проведоха в рамките на няколко дни и са реализирани по проект. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Обученията се проведоха в рамките на няколко дни и са реализирани по проект. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Серия от менторски обучения се проведоха в бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров. Те са свързани с придобиване на педагогически и методически умения за преподаватели по професионална подготовка, външни за образователната система.

В обученията се включиха 22 представители на бизнеса, които ще провеждат допълнителни практически занятия за учениците от втори гимназиален етап на образование. Обученията бяха на тема: "Методика на обучението по професионална подготовка". Панелист на обученията бе д-р инж. Иван Димов - учител по професионална подготовка в гимназията.

На представителите на бизнеса бяха презентирани начините на обучение на ученици, чрез които се дава отлична професионална подготовка. Практическите занятия и демонстрации на професионално майсторство се реализираха в учебно-производствения комплекс "Младост" на професионалното бургаско училище.

Участниците в обучението дадоха положителни отзиви за информацията, която им беше поднесена и изявиха желания за провеждане на последващи срещи и обмяна на педагогически опит.

Всеки представител, преминал през менторско обучение за придобиване на педагогически и методически умения, получи удостоверение по проект BG05SFPR001-3.001-0001 "Модернизиране на професионалното образование и обучение", финансиран от програма "Образование 2021-2027", съфинансиран от Европейския съюз.

Галерия